18 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

НС излиза с решение по оттеглената премиерска кандидатура на Пламен Николов

narodno sabranie

Народното събрание ще се произнесе с решение по депозирания отказ на номинирания от „Има такъв народ“ Пламен Николов да оглави правителство

[dropcap]В[/dropcap]чера след два председателски съвета беше решено, че заявлението, с което Николов оттегля кандидатурата си, ще бъде дебатирано и гласувано като първа точка в днешното пленарно заседание.

След  два опита на ръководството на законодателния орган вчера и експертното становище на бившия конституционен съдия Емилия Друмева, която е юридически секретар на президента, стана ясно, че именно парламентът трябва да се произнесе по казуса и без това няма как да продължи конституционната процедура с връчването на мандатите.

Председателят на народното събрание Ива Митева обяви, че парламентарните групи са се съгласили да излязат с решение:

„Парламентът просто да констатира подадената оставка и да констатира, че мандатът е приключил неуспешно. След като искат да има решение, след като искат да имаме дебат, обединили сме се всички парламентарни групи да го подпишем“.

Оказа се, че не всички политически сили в парламента са били съгласни с решението на председателския съвет, стана ясно от думите на Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

„Има такъв народ“ се притесняваха силно, че събранието може да гласува против и да не приеме оставката на премиера и да го направи насила премиер, което е в рамките на забавното, но това пък е изцяло по тяхната част“, коментира той.

Освен безпрецедентния казус с оттеглената премиерска кандидатура, депутатите ще изслушат и служебния здравен министър Стойчо Кацаров във връзка с изграждането на Национална детска болница, управителя на НЗОК Петко Салчев. Предвидено е и изслушване на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков за нарастващата битова престъпност.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!