27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Евелина Николова с бронзов медал в борбата

evelina nikolova

Състезателката по борба Евелина Николова взе бронзов медал, след като спечели битката в малкия финал, като тушира Валерия Коблова от тима на Руския олимпийски комитет в категория до 57 кг при дебюта си на олимпийските игри в Токио.

Схватката започна равностойно. Коблова получи наказание за пасивност. Българката поведе с 1:0 точки. Малко по-късно последва нова мълниеносна атака на Николова и 5:0. Нова успешна атака на българката и тя спечели с туш битката за бронзовото отличие.

Така Евелина донесе петия медал за България в Токио след златото на Ивет Горанова, среброто на Антоанета Бонева, златото или среброто на Стойка Кръстева и бронза на Тайбе Юсеин.

“Предварително със старши треньора бяхме подготвили тактиката за самата схватка и всичко протече по плана ни. Не беше нейна грешка, просто там на мен ми е удобно – в тази позиция е моята сила. Погледнах времето как върви, защото не знаех дали ще ми стигне за туш. Това е една от боркините, които съм гледала по-рано и ми харесва как се бори“, сподели след срещата Евелина Николова.

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!