25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Набират се средства за основен ремонт на сградата на бившето мюсюлманско училище в Пещера

turskoto uchilishte_2

Наличен е изготвен и одобрен проект, по който ще се работи

[dropcap]П[/dropcap]ещера. Мюсюлманско настоятелство – гр. Пещера ви уведомява, че стартира кампания по набиране на средства за основен ремонт на сградата на бившето мюсюлманско училище.

Тя датира от началото на 20-ти век и основното й предназначение е било обучаването на деца от мюсюлманско вероизповедание. Преподаването се осъществявало предимно на турски език като в началото е било до четвърто отделение, а в последствие – до 7-ми клас. Училището е функционирало до 70-те години на миналия век като се е помещавало на втория етаж на сградата, а първият етаж служел като месджид, който се е използвал докато сградата все още била годна за това.

С решение № 45 от 21.08.2019г. общ. Пещера издава разрешително за преустройство и основен ремонт на съществуващата сграда в мюсюлмански културен и обществен център. Наличен е изготвен и одобрен проект, по който ще се работи.
Остава да бъдат набрани средствата, необходими за ремонтната дейност, затова се обръщаме към всички желаещи да допринесат за реализирането на това добро дело с апел да се включат в кампанията. С позволението на Аллах се надяваме час по-скоро образователната дейност в сградата да се възобнови и тя да възвърне ролята си на образователно – културен център, който да обучава и възпитава подрастващото поколение. Всеки, който е взел участие нека да знае, че това е дълготрайна садака за него и ще му носи награда дори и след като напусне този свят.
Предава се от Абу Хурайра, че Пратеникът саллеллаху алейхи уе селлем е казал: „Когато човек умре делата му приключват, с изключение на три неща: Текуща садака, полезна наука и праведно дете, което да прави за него дуа.“ /Муслим/
Желаещите да помогнат може да го направят като се свържат с:
Имама на гр. Пещера – Муса Уручов /0893515730/
Секретаря на настоятелството – Севгин Фейзула / 0890151510/

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!