02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

1 – 7 август- Световна седмица на кърменето

bebe

Кърменето е оптималният начин за хранене на бебетата

[dropcap]С[/dropcap]ветовната седмица на кърменето се отбелязва всяка година от 1 до 7 август – глобална инициатива за насърчаване, подкрепа и защита на кърменето. Началото е поставено през 1992 година, а инициативата се организира от WABA – Световен алианс за активна подкрепа на кърменето, и се подкрепя от Световната здравна организация и УНИЦЕФ (Детски фонд на Обединените нации).

Кърменето е естественият начин на хранене на новороденото, който му осигурява нормален растеж и развитие. Това е едно от изключителните предимства на естественото хранене. Майките произвеждат антитела срещу всяка болест, което прави кърмата специална в борбата със заболяванията, на които детето също е изложено. Кърменето осигурява в различна степен и защита срещу въздействието на голям брой инфекциозни заболявания, дава най-добрият старт в живота на бебетата и има дългосрочни ефекти както за здравето, интелектуалното развитие и благополучието на детето, така и за кърмещата майка и за обществото като цяло. Кърменето е оптималният начин за хранене на бебетата: здравословен, екологично чист, незамърсяващ околната среда, икономически изгоден.

Кърменето може да се приеме като специално преживяване за майката и бебето,  имащо 3 аспекта: хранене, физическа и емоционална близост. Извършените през последното десетилетие медицински изследвания, доказват, че с повишаване степента на кърмене се оказва положителен резултат по отношение на общественото здраве, превенцията на хроничните незаразни болести и има безспорни ползи, както за бебето, така и за майката.

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!