28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Илиева започна с победа участието си на олимпийския турнир по джудо

ivelina ilieva

Ивелина Илиева започна с убедителна победа участието си на олимпийския турнир по джудо в Япония

[dropcap]Н[/dropcap]ационалката ни се класира за 1/8-финалите в категория  57 килограма, след като победи представителката на Тунис Гофран Хелифи. Илиева се наложи над своята съперничка с „ипон“ 10 секунди преди края на редовното време.

Следващата ѝ среща ще е малко преди 6.00 часа. Според програмата на този спорт още днес ще стане ясна победителката в категорията.

На 1/8-финалите българката ще има сериозното предизвикателство в лицето на канадката Джесика Килкайт, която е считана за фаворит в този двубой. Тя е действащата световна шампионка.

През 2021 г. Джесика Климкайт се превърна във втория световен шампион на Канада по джудо, побеждавайки Момо Тамаоки от Япония във финала при жените (57 кг) на шампионата в Будапеща, Унгария. Именно успехът я класира за Олимпийските игри в Токио.

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!