26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:38, 22 юли 20211min

Делта вариантът достигна Пловдив

Covid-19 Delta Variant

Очаква се Делта вариантът да стане доминантен в област Пловдив

[dropcap]П[/dropcap]ри двама от пациентите в града, които са настанени за лечение, е изолиран Делта вариантът на Ковид-19. Това са показали последните данни на Националния център по заразни и паразитни болести.

Пробите на двамата са взети между втори и осми юли, като от националния център съобщават, че 53% от всички направени изследвания са на индийския вариант. Д-р Аргир Аргиров, заместник-директор на РЗИ Пловдив каза, че очаква Делта вариантът да стане доминантен и в област Пловдив.

Заместник- директорът на здравната инспекция призова всички да спазват противоепидемичните мерки и да се ваксинират веднага щом могат. РЗИ планират да проведат информационни срещи за ваксините с кметовете на общини, както и с футболните отбори, след като днес имаха такава с директорите на училища в областта .

Националният център по заразни и паразитни болести съобщи, че при 86 от анализираните проби в периода 21 юни – 8 юли са установени по-заразни варианти на коронавируса. Според резултатите – 53 от тях са свързани с Делта варианта, по-известен като индийски.

 

Източник : / https://bnr.bg

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!