23 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

64-годишна пещерка „кътала“ 33 740 лева, 6 500 евро, дебитни карти, тефтери с имена

pari

Досъдебно производство за незаконна лихварска дейност е образувано в РУ – Пещера под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик

[dropcap]Н[/dropcap]а 15 юли на територията на Пещера се проведе мащабна специализирана полицейска операция с участието на сили и средства от структури на ОД МВР – Пазарджик, ОД МВР – Пловдив и ГД „Жандармерия“. По време на нейното провеждане разследващ екип от полицейското управление в Пещера е извършил проверка в имот, намиращ се в пещерския квартал „Пирин“.

В къщата на 64-годишна жена органите на реда са открили сумата от 33 740 лева и 6 500 евро, девет дебитни карти, тетрадки и тефтери с имена на хора и дължими от тях суми.

Всички вещи, предмети и пари са иззети. Разследването е продължило под ръководството на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик. Станало ясно, че жената е предоставяла парични суми на жители от квартала под формата на заем срещу лихва. В залог били вземани банковите карти на „клиентите“, където са им превеждани социалните помощи за отглеждане на деца.

Установени са три лица, които са се възползвали от услугите на лихварката, като и тримата са разпитани пред съдия от Окръжен съд – Пазарджик. Води се досъдебно производство за престъпление по чл. 252, ал. 1 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

 

Източник : /http://videlinabg.com


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!