11 декември 2023
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Горска теменужка“взе участие в празник на шарената сол

gorska temenuzhka_2

[dropcap]П[/dropcap]ещера- Бъта. Вокална група „Горска теменужка“ взе участие в празничната програма на Девети национален фолклорен „Празник на шарената сол“. На открита сцена в центъра на с. Бъта пещерските изпълнители са изпълнили свои популярни и обичани песни.

Празникът няма състезателен характер. Съставът от Пещера е получил грамота и плакет за участието си във феста.

Празникът на шарената сол се провежда на централния площад в с. Бъта, където производители от цялата стрна и ценители на подправката идват, за да я почетат. В кулинарен конкурс в три категории – най-вкусна и красиво поднесена шарена сол, най-вкусно и добре аранжирано традиционно ястие и най-красиво подредена маса с приготвени ястия, изложителите бяха призовани да използват само автентични съдове от българската трапеза – глинени, дървени, медни за готовите ястия.

Атрактивното събитие е организирано от Народно читалище „Н. Й. Вапцаров – 1927” в с. Бъта.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!