16 октомври 2021
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Пазарджик откриват паметник на Никола Манев
Никола Манев Снимка: БГНЕС

nikola manev

Шестметровият монумент е дело на скулптора професор Георги Чапкънов

[dropcap]П[/dropcap]азарджик. В Пазарджик ще бъде открит паметник на именития български художник Никола Манев.

Идеята за паметника на Никола Манев е на председателя на Общинския съвет адв. Хари Харалампиев, който е и председател на Фондация „Никола Манев“.

„Както е известно, големият български художник Никола Манев е роден в Пазарджик. Преди две години той стана почетен гражданин на града. Той подари 30 великолепни платна на община Пазарджик. Неговата единствена молба беше тази галерия да бъде вечно отворена и на специално място. Изпълнихме волята на Манев. Той е гражданин на света. Той е познат навсякъде, той е покорител на светлината. За мен Манев бе един от най-артистичните и най-щедрите български художници“.

Монтирането на мемориала в централната част на града е по волята на сина на Никола Манев, Александър Манев, финансовата подкрепа е на инж. Емил Йончев.

Официалната церемонния е в 11 часа.

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия