29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Обявяват резултатите от първото класиране за гимназиите

uchenik plodove

Очаква се днес да станат ясни резултатите от първото класиране за прием в гимназии след завършен 7 клас

[dropcap]В[/dropcap] надпреварата участват над 57 хиляди ученици. Местата за тях в професионалните и профилираните гимназии, както и  в средните и обединените училища, са близо 63 хиляди, разпределени в над 2 400 паралелки.

Пред „Хоризонт“ председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета и директор на 119-о училище в София Диян Стаматов обясни какво от тук нататък следва да направят родителите на седмокласниците, които са приети:

„В дните, определени за записване, родителите трябва да посетят училището, в което са класирани. Едната възможност е да запишат детето. Ако класирането обаче не ги устройва, те също трябва да посетят училището, в което са класирани, и да попълнят заявление за участие във втория етап на класиране.

Некласираните ученици участват автоматичното на второто класиране, без да посещават съответното училище.

Много е важно родителите стриктно да гледат графика, който го има и в сайта на Регионалното управление по образование, и в сайтовете на всяко едно от училищата.

На първо класиране обикновено в София-град се записват някъде между 15 и 25% от учениците.“

Резултатите от втория етап на класирането за прием в гимназии след завършен 7 клас ще станат ясни на 20 юли.

Слушатели на „Хоризонт“ съобщиха тази сутрин, че няма достъп до интернет платформата за класиране на ученици след 7 клас – priem.mon.bg.

От Министерството на образованието и науката информират, че в момента се прави последна проверка на данните с Регионалните управления по образование.

Първото класиране за прием в гимназиите след 7 клас ще бъде обявено днес след 14 часа.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!