19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Кой събра най-много преференции от Пазарджишки избирателен район?

Close-up of man putting the tick on ballot with red pencil during voting

[dropcap]П[/dropcap]азарджик. Водачът на листата на „Има такъв народ“ – Стефан Балабанов е събрал най-много преференциален вот. Това сочи статистиката на отминалите вчера избори. Той е бил предпочетен 16 212 пъти, като конкретно са упоменали избора си за него 12 775 човека, останалите гласове му се полагат априори, тъй като гласуващите не са посочили конкретни предпочитания.

Втора по популярност сред избирателите е бившата външна министърка Екатерина Захариева, тя има 9047 твърди почитатели, но иначе 11 352 преференции. Трети в класацията е водачът на БСП за България – Драгомир Стойнев с общо 8064 преференции, от които 6889 са конкретно за него, останалите са натрупани от бюлетини, в които не е посочено предпочитание.

Четвърти в класацията е водачът на ДПС – Йордан Цонев, той е получил 6450 преференции и въпреки че партията обяви, че няма да се прави преференциален вот, той е бил посочен от общо 6374 избиратели.

Пети е бившият областен управител Стефан Мирев, който е успял да спечели 4408 преференции, следва го водачката на „Демократична България“ – Антоанета Цонева, с 4173 преференции, а след нея е герберът Димитър Гечев с 2728 предпочитания.

Водачът на ПК“Изправи се! Мутри вън!“ Настимир Ананиев е спечелил доверието на 2272 – ма души.

1817 предпочитания е събрала втората в листата на БСП – Петя Цанкова. С  1552 преференции може да се похвали водачката на гражданска платформа „Българско лято“ – Антоанета Раковска, въпреки че няма да влезе в Парламента, 1388 са преференциите за друг водач – Стефан Балабанов от ВМРО.

 

 

Източник : / http://pzdnes.com


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!