19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Отличиха заслужили ракитовци с плакет, грамота и парична награда

rakitovo nagradi

Средствата в размер на 1 500 лв. са за сметка на бюджета на Общински съвет- Ракитово

Ракитово. Наградиха спортисти от клуб по борба“Торнадо“ и треньора им за постижения в Европейското първенство по борба. Общинският съвет отличи и многократния шампион по плуване Антон Тупаров. Нина Димова връчи грамота и на Маестро Никола Янев-Чоли и на Мария Гивечева за отличното им представяне на IX Балкански шампионат по фолклор.

Общинските съветници одобриха предложението на председателя на Общински съвет-Ракитово Нина Димова да бъдат наградени с плакет, грамота и парична награда за постижения в спорта състезателите от СК по борба “Торнадо“ -Костандово, които участваха в Европейското първенство по борба в София, проведено от 27 до 30 май 2021 г.
Това са Мартин Шишеков, категория 75 кг., момчета до 15 г. на Европейско първенство по борба, проведено в София от 27 до 30 май 2021г. ,спечелил трето място, постигнал три победи над съперниците си от Литва, Сърбия и Азербейджан с технически тушове и загуба от Беларус по точки. Паричната премия е 500 лв.
Парична награда от 200 лв. има и за Димитър Димитров- категория 38,5 кг., момчета до 15 г. на Европейско първенство по борба, проведено в гр.София от 27 до 30 май 2021г., победа над Румъния и загуба от Русия. Класирал се на седмо място.
Сума от 200 лв. ще получи и Петьо Петров Ангелов- многократен републикански шампион за момчета и носител на купата за най-техничен състезател за 2021г.
Парична награда от 200 лв. ще получи и Камен Антонов Раданов, който зае трето място републикански шампионат за деца. С 200лв. ще бъде награден и Кевин Илков Балиев- второ място републикански шампионат за юноши до 20 години;
С премия от 200лв. ще бъде награден и Антон Георгиев Тупаров- многократен шампион, най-добър състезател в I-ви международен турнир по плуване в Пловдив 2019г. –където спечели пет златни медала и купа за най-добър състезател за възрастта си. Награден е с приза „Най-добър състезател“ от община Велинград за високи спортни постижения за 2020г .
В Международен плувен турнир Сандански-печели два бронзови медала; Международен турнир Младост –два златни и един сребърен медал; Стара Загора- четири златни медала в индивидуалните спортове и един златен в щафета; Благоевград- Международен турнир Пирин –два златни и два сребърни медала.
Общински съвет Ракитово награди с плакет и грамота и Момчил Цанков Балиев с признателност за успехите в треньорската му дейност.
Паричните награди ще бъдат изплатени след влизане в сила на решението на ОбС, а председателят на Общински съвет –Ракитово. Нина Димова връчи плакетите и грамотите на шампионите.
Маестро Никола Янев-Чоли
Председателят на Общински съвет-Ракитово Нина Димова връчи грамота на Маестро Никола Янев-Чоли, художествен ръководител на Група за стари градски песни „ Евридика“ към Народно читалище „ Просвета-1919“-гр.Костандово и на 12-годишната Мария Гивечева, ученичка в Средно училище „ Св.Климент Охридски“ –Ракитово за отличното им представяне на IX-ия Балкански шампионат по фолклор
„ Евро фолк- Жива вода 2021“, който се проведе под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!