24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Участие на Иновативно основно училище „Св. Патриарх Евтимий“ в Националната програма „Иновации в действие“

patr evtimii

Ученици и учители от Иновативно основно училище „Св. Патриарх Евтимий“ гостуваха на Иновативно средно училище „Любен Каравелов“ гр. Копривщица.

[dropcap]П[/dropcap]ещера. Политиката на Министерството на образованието и науката за въвеждане на иновации в образованието е възможност за изграждане на модерни училища в България. ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ се нареди сред тези училища, в които учениците могат да подобряват образователните си резултати, да повишават мотивацията си за учене, да участват активно в училищния живот и да развиват креативното си мислене, различни компетентности и емоционална интелигентност.

Снимка : архив

Националната програма „Иновации в действие“ е свързана със създаване на условия и подкрепа за прилагане на иновации във всички сфери на училищния живот, както и с изграждането на връзки, обмен и мрежи между иновативните училища в цялата страна. По Модул 1 на програмата „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации“ иновативните училища извършват двустранно сътрудничество за обмен на иновационни практики помежду си като реализират взаимни посещения на място в другото училище на общо 8 ученици и учители за период от 4 дни. В тези дни училищата представят иновативните си процеси и продукти в прякото им приложение в училищния живот. Споделят и демонстрират предизвикателствата и постиженията в реална среда. Иновациите в училищата се обменят в действие и на място – в учебни часове, в извънкласни занимания, в междучасия, в местата извън училище, където се провеждат иновативните уроци. Учениците от двете партниращи училища се включват активно в иновативните процеси със свои връстници.

Снимка : архив

От 07.06.2021г. до 10.06.2021г. осем ученици и учители от Иновативно основно училище „Св. Патриарх Евтимий“ гостуваха на Иновативно средно училище „Любен Каравелов“ гр. Копривщица.

Четири дни на  запознанства, приятелства и обмяна на опит в едно прекрасно училище, в един град, който е сред Стоте национални туристически обекта на България. Сгушен в прегръдките на Средна гора, заобиколен от вековни борове, нашарен от потоци и реки, скътал в пазвата си паметта на България. Образованието тук има дълбок корен във Възрожденската епоха и съвременен стремеж към иновации. Ученици и учители осъществиха една емоционална и ползотворна за всички среща между добри партньори.

Снимка : архив

Благодарим на Иновативно средно училище „Любен Каравелов“ гр. Копривщица за гостоприемството и ги очакваме заедно с ОУ „Любен Каравелов“ гр. Хасково от 22 до 25 юни в гр. Пещера, когато Иновативно основно училище „Св. Патриарх Евтимий“ ще бъде домакин на мобилност по НП „Иновации в действие“. Предстоят вълнуващи срещи между учители и ученици от трите училища, представяне на иновативни уроци, участие в представителни изяви и съвместни дейности.

Снимка : архив

Националната програма „Иновации в действие“ подкрепя творчески работещите училища и учители за създаване на култура на иновациите в училищата в страната, за креативното мислене, за нововъведенията в полза на развитието и постиженията на учениците. За творческия екип  педагогически специалисти от Иновативно основно училище „Св. Патриарх Евтимий“ участието в тази Национална програма даде възможност да анализират, да експериментират, да популяризират и мултиплицират  чрез пряк обмен своите иновативни практики и продукти.

На добър час и много нови творчески успехи на ученици и учители от Иновативно основно училище „Св. Патриарх Евтимий“ по пътя на иновациите!


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!