28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Престъпленията в Интернет бе тема на обучение в Пещера

sreshta kiber prestuplenya

Лектор на семинара беше проф. доктор Илин Савов- държавен инспектор, професор към катедра „Оперативно-издирвателна дейност“ , факултет „Полиция“ в Академията на МВР

[dropcap]П[/dropcap]ещера. На 12 юни 2021г. в залата на Общински съвет- Пещера, се проведе обучение, организирано от кмета на Община Пещера Йордан Младенов, Местната Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН), съвместно с Център за професионално обучение „Информа“- гр. Пловдив.

Снимка : личен архив

33-ма специалисти, пряко свързани с работа с деца, сред които – членовете на МКБППМН, обществените възпитатели към Местната комисията, директори на училища и детски градини от общината, учители, служители от Отдел „Образование“ в Община Пещера, кметствата в Радилово и Кап. Димитриево, Отдел „Закрила на детето“,  ДЦДМУ, ЦНСТ, РУП на МВР и други институции имаха възможност да слушат и да участват в дискусия на тема: „Противодействие на престъпленията в Интернет, проституция, изнудване, отвличане, наркоразпространение и тероризъм. Кибер престъпления, наркопрестъпления и трафик на деца“.

 

Присъстващите се запознаха с основни похвати и мерки, с които биха могли да си служат в ежедневната си работа с деца, за да успяваме като общество, да се противопоставим на все по – модерните престъпления в Интернет пространство като злоупотреба с лични данни, източване на банкови карти, склоняване към проституция, участие в организирани групи за разпространение на наркотици, радикален ислям. Също така научиха какви трябва да са първите ни действия в случай, че сме станали жертва на Интернет престъпление.

Това е първата от поредицата срещи на представители на пещерската общественост с проф. Савов.

Престои родителите и децата също да бъдат запознати с опасностите, които дебнат в Интернет, за да превърнем с общи усилия света в по-добро и по-сигурно място за живот за нас и нашите деца!


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!