25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

НЗОК ще ни информира за ползвана медицинска услуга или покупка на лекарство

telefon

Приложението ще е свързано със Персонализираната информационна система към Здравната каса.

[dropcap]Н[/dropcap]овост в мобилното приложение на Здравната каса (НЗОК) ще информира гражданите, ако някой се опита фиктивно да ги регистрира в болница или направи опит да си купи лекарство от тяхно име, предаде БНР.

Всеки пациент ще може да получава на телефона си информация за извършени медицински дейности или изписване на лекарства, напълно или частично заплащани от Касата.

За регистрация е необходимо да се въведе Персонален код на НАП или Уникален код за достъп към Здравната каса.

В случай, че бъде известен за нередност – например, че не е бил на преглед или не е получил лекарства от аптеката, пациентът ще може да изпрати обратна връзка до Касата и така да сигнализира.

Приложението ще е свързано със Персонализираната информационна система към Здравната каса. То ще е валидно и за двете операционни системи на мобилните телефони.

Допълнението към вече съществуващото приложение ще влезе в сила до края на юни.

 

 

Източник : / https://dnes.dir.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!