16 юни 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

На 1 юни в Пещера концерт и изложба подготвени от децата

dete

Пещера.  Съществува специален ден за всеки от нас, дето се зове Ден на детето. По повод празника, който е един от най-старите международни празници, защото води началото си от Световната конференция за благосъстоянието на децата, състояла се в Женева през 1925 година в града се готви голям концерт.

В 10:00 часа в залата на СУ „Св. Кл. Охридски“ малчуганите от всички детски градини в Пещера ще представят „Приказния свят на мечтите“. Ръководителите от ЦПЛР-ОДК и техните възпитаници ще принесат със своя концерт по-големите във вълшебния свят на песента, музиката и танца.

За своето майсторство и по повод празника си децата ще получат подаръци от кмета на Общината Йордан Младенов, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

В 17:30 часа в градската художествена галерия ще бъде открита годишната изложба на учениците от 5-те и 7-те класове на ОУ “П. Р. Славейков”. Посетителите ще видят живопис, рисунка и акварел нарисувани през 2020- 2021 учебна година.

Знаете ли, че Международният ден на детето си има и флаг. На зелен фон, символизиращ растеж, хармония, свежест и плодородие, около знака на Земята са разположени стилизирани фигури – червена, жълта, синя, бяла и черна.

Това са човешки фигури, символизиращи разнообразието и толерантността. Знакът на Земята, разположен в центъра на флага – това е символ на нашият общ дом. 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!