27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

РЗИ-Пазарджик е осъдена за втори път за сгрешен COVID тест

sud

Решението е на Пазарджишкия административен съд

[dropcap]П[/dropcap]азарджик. Регионалната здравна инспекция в Пазарджик е осъдена за втори път заради наложена карантина след сгрешен тест за COVID-19, с което са нарушени граждански права.

Делото е заведено от Кръстъо Владов, баща на многократния шампион, джудиста Борислав Владов, който не успя да се яви на европейско първенство в Хърватия заради принудителното изолиране.

Преди състезанието представителите на спортния клуб били тествани в софийска лаборатория. След като тестът на Борислав се оказал положителен, в рамките на деня, той и баща му  си направили нови два теста в други две независими лаборатории, които показали отрицателни резултати:

„Въпреки това бяхме карантинирани в Пазарджик за 14 дни. Изкарах си карантината в Пазарджик и после сме платили 2950 лв. на федерацията ни за разходите ни по пътуването, по престоя ни в Хърватия. Гражданите трябва да си търсят правата“, каза Кръстьо Владов, цитиран от БНР.

РЗИ ще обжалва присъдата.

Източник: https://www.dnes.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!