18 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

132 четвъртокласници от Пещера на Националното външно оценяване по математика

su_sv_kl_ohridski

Изпитът в Пещера започна в 10 ч. и ще продължи 1 астрономически час

[dropcap]П[/dropcap]ещера. Днес е Националното външно оценяване по математика след 4-ти клас.

За учениците със специални образователни потребности е предвидено допълнително време за работа.

„Външното оценяване включва 25 задачи, сред които такива с възможност за избор между три отговора, с кратък отговор и текстови задачи.“, поясни Диана Балканджиева от Общинска администрация. По информация подадена от директорите на 6 училища в града, на препитване ще се явят общо 132 четвъртокласници.

Учениците ще пишат с черен химикал върху отделна бланка, която след това ще се сканира и оценява електронно. За изпита четвъртокласниците могат да използват молив, гума, линия, пергел и триъгълник.

„Резултатите от външното оценяване по математика, както и от това по български език и литература, което се проведе вчера, ще са готови на 7 юни.“, допълни Балканджиева.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!