16 юни 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Йордан Младенов връчи грамота на Серафим Тодоров за особени заслуги и цялостен принос в спорта

serafim todorov mladenov

Серафим Тодоров получи Грамота за цялостен принос и заслуги към развитието на спорта

[dropcap]П[/dropcap]ещера. По инициатива на Йордан Младенов кмет на Община Пещера, по повод 17 май-Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта, Серафим Тодоров получи Грамота за цялостен принос и заслуги към развитието на спорта в Пещера и България.

Peshteraprim припомня, че Сарафа, както свойски го наричат неговите съграждани е роден през 1969-та година в Пещера, за първи път влиза в спортната зала, когато е само на 9. Серафим Тодоров е един от най-великите български боксьори за всички времена. Тодоров е олимпийски вицешампион, трикратен световен и трикратен европейски шампион по бокс и Почетен гражданин на Пещера.

2 пъти е избран за „Спортист на годината“ (1991 и 1993), като втория път изпреварва „палача“ на французите Емил Костадинов. Има и 3 титли от турнира „Странджа“ (1989, 1993 и 1996). Когато е на върха на славата, мениджъри от САЩ и Австралия го искат за профибоксьор, но отказва.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!