29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Пещера започнаха малките матури

ou sv patriarh evtimii

Четвъртокласниците от Пещера се явяват на национално външно оценяване по български език и литература днес, а утре – по математика

[dropcap]Т[/dropcap]ова съобщи за Peshteraprim Диана Балканджиева- шеф на образованието в Общината.

На препитването ще се явят общо 132 ученика. В ОУ“Св. Патриарх Евтимий“- 16, 25 са учениците от СУ „Св. Кл. Охридски“. В ОУ „Л. Каравелов“ ще бъдат препитани 18 деца. 33-ма са в НУ „М. Каролиди“. На малките матури ще се явят 17 четвъртокласника от НУ „М. Куманов“. 23-ма са в ОУ“П. Р. Славейков“.

„Препитването започна в 10 часа и продължава 60 минути. Учениците със специални образователни потребности ще работят 40 минути по-дълго. Изпитът по български език и литература включва диктовка с 40 до 60 думи, която се пуска на аудиозапис. Четвъртокласниците ще отговарят също на 10 текстови задачи с възможност да изберат между три отговора. Има и текст за четене с разбиране с текстови задачи със затворени въпроси и със свободен отговор. Изпитът съдържа още задача с творчески характер, свързана със създаване на текст.“, уточни Балканджиева.

Тя допълни, че изпитът по математика включва 25 задачи, сред които такива с възможност за избор между три отговора, с кратък отговор и текстови задачи.

Учениците ще пишат с черен химикал върху отделна бланка, която след това ще се сканира и оценява електронно.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!