24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

16-сет розопроизводители има на територията на общината

rozov cvyat damascena

[dropcap]П[/dropcap]ещера. Регистрираните розопроизводители на територията на община Пещера са 16 на брой. Площите засадени с маслодайното растение роза „Дамасцена“ са 37.87 дка. От местното поделение на Поземлената комисия коментираха, че има производители с налични площи, които се намират извън границите на общината. През 2019г. количеството набран розов цвят според заявителите възлиза на 1069 440 кг.

Хората, които се занимават с този поминък твърдят, че от 4 години цената на маслодайната роза пада, а през тази година е достигнала “унищожителна”, според производителите, цена. Цените, които са обявени към този момент, са за около 1,60лв. за килограм добит цвят. От Института по етерично-маслени култури преди месец обявиха, че директните разходи за производството на килограм розов цвят е 2,04 лв.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!