19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Откриха нов иновативен кабинет в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“

inovativen kabinet_6

[dropcap]П[/dropcap]ещера. Днес се състоя откриването на нов иновативен кабинет в Основно училище „Св. Патриарх Евтимий“. Гости бяха Елена Рядкова – заместник кмет на Община Пещера, Ваня Апостолова – старши експерт по обществени науки и гражданско образование и религия в Регионално управление на образованието – гр. Пазарджик, Стоян Антонов – Отдел Снабдяване – Биовет АД, Диана Балканджиева – главен експерт образование в Община Пещера, Николай Рядков – Общински съветник и почетен гост, спонсор и дарител, благодарение на който обновяването на този кабинет и днешното събитие е факт.

Снимка : peshteraprim

Да подкрепят стремежите на ръководството на пещерското школо тук пристигнаха д-р Лиляна Кавръкова – общински съветник, Венцислав Личев – общински съветник, Елена Ацинова – бивш дългогодишен и заслужил директор на училището, Тодор Дачев управител на Принт Дачев ЕООД, Милена Борисова – родител и председател на Обществения съвет в училището, Весела Хамамджиева – родител и член на Обществения съвет в училището, г-н Карамаринов – представител на българо-американската фондация „Пинк“ и Тома Каймаканов – родител.

Снимка : peshteraprim

Лентата прерязаха Калинка Павлова- директор на учебното заведение и Николай Рядков.

Снимка : peshteraprim

Специален поздрав за гостите в обновената класна стая отправиха Теменужка Димитрова– ученичка от 3 клас, която изпълни химна на училището „Похвално слово за Евтимий“  подарен по случай 60- годишнината на училището на патронния празник на 20.01.2020 г. от неговите създатели – авторски екип творци от Велико Търново: Миглена Хаджипенчева – текст, Явор Перфанов – музика и Веселин Атанасов – аранжимент и Любомир Джурков – ученик от 5 клас, който изпълни стихотворение за своето училище.

Снимка : peshteraprim
Снимка : peshteraprim

Peshteraprim припомня, че с  Решение на Министерския съвет № 584 от 20.08.2020 г. ОУ „Св. П. Евтимий“ бе вписано в списъка на иновативните училища на Република България. За което адмирации получи Елена Ацинова.

Политиката на МОН за въвеждането на иновации в образованието е възможност за изграждане на модерни училища. ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ се нареди сред тези училища, в които учениците могат да подобряват образователните си резултати, да повишат мотивацията си за учене, да участват активно в училищния живот и да развият креативното си мислене, различни компетентности и емоционална интелигентност.

Снимка : peshteraprim

Иновацията носи името „Избираме да бъдем добри!“ и въвежда учебните предмети „Родолюбие“, „Здравно и екологично образование“ и „Интеркултурно образование“ в раздел Б /ИУЧ/ от училищния учебен план в 5 клас.

Тя е вдъхновена от желанието на училищния екип за въвеждането на нещо ново, нещо, което би заинтересувало учениците и би повишило мотивацията им за усвояване на знанията и би било полезно за тяхната успешна социализация и бъдеща реализация в обществения живот.

Национално самочувствие, гражданско съзнание и поведение, общочовешки ценности и добродетели, екологична култура, екологично съзнание и поведение, културна идентичност, интеркултурни отношения и толерантност са част от основните понятия по учебните предмети, включени в иновацията.

Снимка : peshteraprim

Учениците се учат да създават онлайн плакати, видеоклипове и графики, интерактивни мисловни карти, онлайн постери, електронни книги и други, както и да изследват, да експериментират, да търсят и синтезират конкретна информация. Целта е ефективно усвояване на знанията от учениците и изграждане на инициативност и креативност, създаване на нагласа за учене през целия живот.

Педагогическите специалисти в това училище са с висок професионализъм, духовност и стремеж към успех. Те водят учениците по пътя на знанието, развивайки техния талант и творчески умения. Кабинетът разполага с нови мебели, интерактивен дисплей, мултимедиен проектор, безжичен интернет и таблети за всеки ученик, нов ламинат и ново осветление.

Поради мерки за сигурност наложени от коронавируса проведената демонстрация, която силно заинтригува присъстващите беше с няколко ученици под вещото ръководството на Янка Костадинова- главен учител.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!