28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Световен ден за борба с хипертонията

kruvno

17 май е Световен ден за борба с хипертонията

[dropcap]Т[/dropcap]ой се отбелязва с инициативата „Май месец за мерене“ на Международната лига по хипертония . За 15-и пореден път в страната ни се провежда здравна кампания по този повод. Тя  ще премине под наслов „Измерване, което спасява живот“.

От Българския червен кръст посочват, че сърдечносъдовите заболявания остават водеща причина за смъртността в света. Заболеваемостта от артериална хипертония в Европейския съюз е между 30 и 45%. В България такива заболявания заемат първо място като причина за смърт и инвалидизация.

Статистиката показва, че долната възрастова граница на хипертонията пада все по-ниско и вече има регистрирани случаи на деца с това заболяване, което налага обществото все по-ясно да се осъзнае ролята на рисковите фактори.

Наднорменото тегло е един от най-силните фактори за появата на хипертония. С 6 пъти повече са застрашени хората със затлъстяване, в сравнение с тези с нормално тегло.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!