28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Попов/Башкехайов първи в клас RC4 след първия ден на рали България

daniel popov angel bashkehayov
[dropcap]Д[/dropcap]аниел Попов и Ангел Башкехайов (Jasen Popov Racing, Peugeot 208 Rally4) завършиха първия ден от рали “България” като лидери в клас RC4 и с четвърта позиция в генералното класиране. Пред екипажа на JPR се намират само автомобили от клас RC2 – Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Megaport Racing, Skoda Fabia Rally2), Мартин Сурилов/Здравко Здравков (Шумен Аутоспорт, Mitsubishi Lancer Evo IX) и турският екип Ugur Soylu/Aras Dincer (Evofone Rally Team, Skoda Fabia R5 evo). За доброто представяне на двамата говори и факта, че зад себе си те оставиха три автомобила от клас RC2.

През днешния ден екипажите преминаха през 11 специални етапа с обща дължина 105,56км. При автомобилите с един двигателен мост, Дани и Ангел записаха 9 първи позиции, а при преминаване на отсечката “Лозево 2”, тандемът записа второ време в генералното класиране на най-голямото ни рали.

“Колата е страхотна, почувствах се уверен още в началото и започнахме ралито с добро темпо в СЕ1. Когато стигнахме до Шумен и познатите за мен отсечки, остана само да се фокусирам върху новия автомобил. Направихме няколко добри времена и успяхме да излезем на трета позиция, но в следобедните отсечки нямахме късмет с времето. Изсипа се дъжд точно когато стартирахме, а ние бяхме с възможно най-неподходящите гуми за това. Имахме солиден аванс пред втория в класа, за това заложихме на сигурното каране. Настроението при нас с Ангел и в отбора е супер”, сподели Попов след края на днешния ден.

“След толкова дълга пауза, изненадващо бързо влезнахме в ритъм. Мисля, че постигнахме добри времена в познатите за нас шуменски отсечки. Нямаме амбиции да се борим с автомобилите от клас RC2. Реално нашата битка е с турския екипаж Ali Turkkan/Onur Vatansever, пред които имаме над 50-секундна преднина преди утрешния ден”, сподели впечатленията си от първия ден на рали “България” навигаторът Башкехайов.

В неделя пред екипажите остават 5 специални етапа – по две минавания на отсечките “Аладжа манастир” и “Синдел”. Рали “България” 2021 ще завърши с градския етап във Варна.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!