28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Даниел Попов/Ангел Башкехайов-официално състезатели на “АСК Пещера” в рали “България”

kola bashkehayov/popov

Днес на площад “Св. Св. Кирил и Методий” във Варна ще бъде даден стартът на 51-ото рали “България”

[dropcap]В[/dropcap]арна : За най-голямото ни автомобилно състезание има подадени 34 заявки, като голяма част от заявените пилоти са чужденци, което предвещава интересно и напрегнато състезание събрано в 16 специални етапа.

След 19-месечно отсъствие на родната сцена се завръща екипажът на Jasen Popov Racing – Даниел Попов/Ангел Башкехайов.

През тази година официално те ще бъдат състезатели на “АСК Пещера”.

Peugeot 208 Rally 4 Даниел Попов/Ангел Башкехайов

Другото ново при тях е смяната на автомобила. През  тази година те ще се състезават с Peugeot 208 Rally 4, наследник на Peugeot 208 R2.

Автомобилът е единствен в България. Седмица преди състезанието екипажът на JPR успя да направи тест с новия автомобил. При подготовката си за 51-ото издание за най-голямото ни рали, двамата навъртяха 50 км. край Мухово.

Peugeot 208 Rally 4
Даниел Попов/Ангел Башкехайов

“Направихме тест преди рали „България“ миналата седмица. За съжаление трасето, на което карахме, не наподобява тези в ралито, но основната цел бе просто да се запознаем с автомобила. Новото 208 се управлява доста по-спокойно в сравнение със старата R2-ка. Турбо двигателят дава предимство в бавните завои, но от друга страна изисква да си много по-прецизен с газта в завои с по-ниско сцеплените заради по-големия въртящ момент”, сподели Дани Попов.

“Нямам конкретни очаквания от това рали. Не сме се състезавали от октомври 2019, а 50 км. тестове са абсолютно недостатъчни да си върна състезателното темпо”, добави той.

Вчера започнаха и опознаванията на отсечките за рали “България 2021”. “Отсечките край Шумен са ни познати от предишни състезания. При тяхното опознаване проверихме старите си записки. Новия за нас етап „Аладжа Манастир“ е много бърз и хлъзгав. Мисля, че на нея предимство ще имат местните пилоти. Към нея ще подходим по-внимателно”, сподели впечатленията си от вчерашното опознаване навигаторът Башкехайов.

”Новото правило на ФИА, което позволява три преминавания по отсечките ще ни е от полза днес, тъй като останалата част от отсечките са непознати за нас и ще можем да прецизираме записките си”, добави той.

Церемониалният старт на рали “България” е днес от 20:00ч. в морската ни столица. Същинското състезание ще започне в събота. Първия специален етап е “Бялата вода”, а първата кола стартира в 08:38.

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!