14 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Църквата почита св. Гликерия

curkva sveta bogorodica

Тя била дъщеря на знатен римски сановник и приела християнската вяра след смъртта на родителите си

[dropcap]П[/dropcap]о времето на гонението на християните при император Антонин (138–161 г.) тя увещавала всички към твърдо изповядване на вярата. Като се явила веднъж в идолското капище по време на едно езическо тържество, тя чрез молитва строшила идола и по заповед на един от началниците била затворена в тъмница. Предлагали й да се отрече от християнската вяра и след като тя отказала, предали я на страшни изтезания и отново я затворили, като я обрекли на изтощение от глад и жажда.

След известно време управителят заповядал да я отведат в град Ираклия, където отново я подложили на най-ужасни изтезания. Светата девойка всичко понасяла търпеливо. Тъмничният стражар Лаодикий, свидетел на нейните страдания, познал Бог и бил посечен с меч като християнин.

Гликерия пък била хвърлена на зверовете в цирка, но животните кротко легнали до мъченицата и само се умилквали около нея. Като благодарила на Бог за всички негови милости, девойката молела за смърт и тихо предала душата си Богу.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!