26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

ЦСКА с победа срещу Лудогорец

cska pobedi ludogorec

Тази дългоочаквана победа идва почти десет години след първата среща на двата тима в София

[dropcap]Ц[/dropcap]СКА записа победа у дома срещу Лудогорец в мач за първенство.

“Червените” така и не успяваха да сторят това в петнадесет поредни срещи в шампионата у дома срещу този съперник, но днес абсолютно заслужено триумфираха срещу шампионите с 4:1. Тази дългоочаквана победа идва почти десет години след първата среща на двата тима в София.

С тези три точки тимът от стадион “Българска армия” продължава да е най-добрият домакин в българския футбол – от началото на сезона рекордьорът по титли няма загуба в първенството на собствен терен (11 победи и 4 равенства).

Мачът започна с минута мълчание в памет на Георги Димитров – Джеки, който почина по-рано тази седмица на 62-годишна възраст.

ЦСКА пресира здраво от самото начало, след което откри резултата още в четвъртата минута. Тогава Греъм Кери от корнер достави чудесно центриране на главата на Юрген Матей, който се включи на близката греда и превърна в гол дебютната възможност на своя тим – 1:0.

“Армейците” задържаха инерцията, подкрепяни от феновете, а в 14-ата минута Федерико Варела проби отдясно и центрира към Бисмарк Чарлс, който стреля с глава, но прекалено слабо.

Жосуе Са отправи опасен удар, отново с глава, но топката мина малко над вратата на Густаво Бусато в 18-ата минута. Шампионите се съвзеха от първоначалния натиск на съперника и вдигнаха оборотите, започвайки да атакуват значително повече. Кирил Десподов опита да изпробва Бусато с диагонален удар, но той бе неточен и топката излезе в аут. Бившият футболист на ЦСКА бе освиркван мощно от феновете при всяко свое докосване.

Кери можеше да изненада Кристиян Кахлина в 28-ата минута, когато стреля, а топката се отби в защитник и премина съвсем близо до страничната греда.

 

 

Източник : / https://corner.dir.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!