27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Нова стая за изписване на новородени и семейна стая в Неонатологично отделение в Пазарджик

mbal pazardzhik

[dropcap]П[/dropcap]азарджик. Красива, удобна и уютна. Така изглежда новата стая за изписване на новородени, която беше изградена в Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик. Средствата за ремонта на помещението са осигурени от ръководството на лечебното заведение, а за оборудването помагат от фондация „Нашите недоносени деца“ и фирмите „Чико“, „Нестле“, “Бебелан“ и „Оги инвест“.

„С фондация „Нашите недоносени деца“ работим заедно от 2 години. Те активно ни помагат, за да може да обгрижваме нашите недоносени бебчета. Последното дарение от тях е обзавеждане за стаята за изписване на новородени, от която имахме изключително много нужда. Представители на фондацията избраха мебелите, дадоха идеи за това как да изглежда и помогнаха за подредбата. Ние сърдечно им благодарим и се надяваме да продължим да работим по този начин с тях. Благодарим и на фирма „Чико“, които ни дариха стол за кърмене и бебешка везна. На фирма „Нестле“, които помогнаха за обзавеждането на предверието и на „Бебелан“, които подариха хладилник. Много сме благодарни и на фирма „Оги инвест“, които дариха и монтираха щорите.

20210511 114044

Изключително благодарим и на изпълнителния директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов за подкрепата и активната помощ, която ни оказа за ремонтирането на тази стая,“ заяви началникът на Неонатологично отделение д-р Здравка Пиронова. Тя обясни, че отделението вече разполага и със семейна стая „Прегръдката лекува“, която също е нова. Тя е изградена със средства, отпуснати от ръководството на лечебното заведение, и е предназначена за майки на недоносени и високорискови новородени, за осъществяване на кенгуру грижа. Родилките ще бъдат настанявани в нея, за да могат да изчакат своите недоносени бебета и да бъдат близо до тях. Стаята разполага със собствен санитарен възел и телевизор и предлага на майките необходимото спокойствие.

20210510 113625

Представителите на фондация „Нашите недоносени деца“ Маргарита Габровска и Соня Сотирова, които посетиха Неонатологично отделение, за да видят на място резултата от реализацията на съвместния проект споделиха, че освен мебели за стаята за изписване, от фондацията предоставят и колани за кенгуру грижи,наръчници за недоносените бебета, както и спасителна прегръдка за недоносеното бебе.
„Помагаме на 26 болници в страната, които имат Неонатологични отделения от трето ниво. Надяваме се на дългосрочно партньорство и се стремим да поддържаме контакти с лечебните заведения. Тази стая е една от стаите, които даряваме в много болници.

20210510 114552

Идеята е тук семействата да получават повече информация за децата си и да има едно такова специално обособено пространство за изписването, така че родителите да се чувстват максимално спокойно и комфортно“, обясни Маргарита Габровска. Тя благодари на всички дарители, които помагат с парични средства, за да могат да се реализират подобни добри идеи.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!