25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Румен Радев връчва последния мандат за съставяне на правителство на БСП

rumen radev

За първи път в най-новата ни история, няколко месеца след редовни парламентарни избори, ще има предсрочен вот за ново Народно събрание.

[dropcap]П[/dropcap]резидентът Румен Радев връчва последния проучвателен мандат за съставяне на правителство. Ще го получи парламентарната група на „БСП за България“. Социалистите вече обявиха, че ще върнат мандата веднага и няма да предлагат кабинет.
Партиите в 45-я парламент не успяха да сформират кабинет.
След официалния отказ на коалицията ГЕРБ-СДС да предлага правителство, миналата сряда партията на Слави Трифонов  – „Има такъв народ“ –  получи и веднага върна на президента втория проучвателен мандат.  Това ще направят днес и от „БСП за България“ след като получат от президента третия и последен мандат за съставяне на правителство.
След 3 неуспешни опита 45-ото Народно събрание да излъчи редовно правителство президентът Румен Радев ще трябва да назначи служебен кабинет.
Държавният глава трябва да издаде и указ за разпускане на Народното събрание, в който да насрочи дата за предсрочни парламентарни избори.
Източник : / https://bnr.bg

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!