26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Пролетна изложба показва творчеството на пещерските художници

1

[dropcap]П[/dropcap]ещера. Живопис, графика, пирография, скулптура, дърворезба и приложно изкуство  показват членовете на Клуб на художниците “Петър Стайков” от Пещера. Пролетна изложба 2021, беше открита на 4 май  в градската Художествена галерия от Елена Рядкова- зам.-кмет на Община Пещера. Всеки творец е представил 3 творби. 28 местни творци участват в проявата. С първо участие се представят Ивана Петкова, Катя Росенова, Мариан Кацаров, Риза Асанов и Юксел Яшаров.

За хората на изкуството, тази изложба е жест на внимание към всички почитатели на пещерските художници. Откриването на тази изложба е своебразен празник за Пещера. С творбите си, авторите ни потапят в магията на изкуството с усещане за хармония на цветове,форми и фантазия. Наситени с цвят, изящество и индивидуализъм, изпълнени с много майсторство и талант произведенията на пещерските художници привлякоха многобройна публика от любители на живописта и превърнаха пролетната вечер във време за споделена възхита и пиршество за сетивата.

 

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!