24 юни 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Доц. Киров: Увеличава се рязко броят на ваксинираните, когато се включат личните лекари

doc. lyubomir kirov

На дълги опашки за РНК ваксини се наредиха в началото на седмицата личните лекари

[dropcap]С[/dropcap]добиха ли се с необходимите количества коментира председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари доц. доктор Любомир Киров.

„Данните показват, чекогато общопрактикуващите лекари получат ваксини, в рамките на няколко дни, рязко скача броят на имунизираните. Когато се видят най-големите числа – трябва да знаете, че ние сме се включили”, посочи той пред NOVA.

Според доц. Киров трябва да се реши проблемът с логистиката на ваксините. Той обясни, че колегите му пътуват индивидуално и изчакват около два часа.

„Решението на проблема – първо трябва да се дадат достатъчно количества. В определен ден да се вземат заявените ваксини. Другият вариант е един колега да ходи да ги получи. Трето – това беше обещано – може да се направи логистика ваксините да бъдат доставяни и до нас”, уточни той.

Доц. Киров каза, чедостатъчното количество ваксини е толкова, колкото общопрактикуващите лекари са заявили.

„На нас трябва да ни бъдат осигурени от всички ваксини, за да могат пациентите да избират”, призова председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.

 

Източник : / https://dariknews.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!