29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Светът отдава почит на принц Филип

Queen Elizabeth II's Historic Visit To Ireland - Day Two

Принц Филип, съпруг на британската кралица Елизабет Втора, почина на 99-годишна възраст, съобщи Бъкингамският дворец.

Великобритания потъна в траур след смъртта му, в страната са спуснати държавните флагове.

[dropcap]Б[/dropcap]орис Джонсънбе сред първите, отдали почит на херцога на Единбург. Британският премиер заяви, че страната ще скърби заедно с кралското семейство и кралица Елизабет Втора, която е загубила „своята опора и упование от повече от 70 години“.
Принц Филип – силата и опората на кралица Елизабет Втора
Снимка : (AP Photo/File)

„Помним херцога . . . най-вече с неговата непоколебима подкрепа за Нейно Величество кралицата, не само като принц консорт, стоящ до нея всеки ден от царуването ѝ, но и като неин съпруг, нейна опора и упование от повече от 70 години“, каза Джонсън. „Днес мислите на нашия народ трябва да са с Нейно Величество и семейството ѝ“, допълни британският премиер.

Принц Филип почина на 99-годишна възраст
Снимка : БТА

Цялата последователност на действията в случай на смърт на Единбургския херцог е описана в плана под кодово название е“Операция Форт-бридж„. Това е наименованието на моста, свързващ Единбург с областта Файф.

Лорд Чембърлейн, бившият ръководител на контраразузнаването Андрю Паркър и премиерът Борис Джонсън ще проведат консултации с Нейно Величество относно нейните намерения за погребението на съпруга ѝ. До погребението в страната ще действа национален траур.

траур принц Филип
Снимка : БТА

По утвърден план се спускат националните флагове, всички депутати ще носят черни ленти, а мъжете-депутати – и черни вратовръзки.

Предполага се, че по време на траура кралица Елизабет Втора няма да изпълнява своите официални задължения. Това означава, че нито един закон не може да бъде приет. Като съпруг на кралицата принц Филип има право на държавно погребение.

Снимка : Getty Images

Но той винаги се е изказвал за една по-скромна церемония и тя да премине по военен образец в Уиндзорския дворец. Мястото на погребението ще бъде в гробницата на кралското семейство във Фрогмор край Уиндзорския дворец.

 

 

Източник : / https://dariknews.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!