20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Специална акция на полицията за новия мотосезон

Motoboy .

Ден преди старта на тазгодишния мотосезон от Пътна полиция започват специализирана полицейска акция

[dropcap]Т[/dropcap]я ще продължи 5 дни и ще следи за спазването на Закона за движение по пътищата с цел опазване живота на водачите на мотоциклети.

Главен инспектор Лъчезар Близнаков обяви за какво ще следи полицията:

„Дали притежават свидетелство, валидно за категорията на управляемото превозно средство; наличието на регистрационни табели и дали са поставени на определените за това места. За табела, която с регистрационен номер, която не е поставена на определеното място е предвидено наказание до 6 месеца лишаване от право да се управлява МПС. Глобата е до 300 лева.

Снимка: БГНЕС

За тези, които си позволят, защото констатираме и такива случаи да използват регистрационна табела от друго превозно средство или да управляват МПС, което не е регистрирано по надлежния ред, това е квалифицирано като деяние по НК и е предвидено до една година лишаване от свобода. Такива водачи се задържат за срок от 24 часа и се образува досъдебно производство“.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!