28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Църквата почита преп. Тит Чудотворец

Church candles burn
[dropcap]Т[/dropcap]ой живял през VIII в., когато Христовата църква била разтърсена от иконоборческата ерес. Повечето от византийските императори тогава също били иконоборци. Защитниците на православното учение били гонени, отстранявани от служение, заточвани и прогонвани. Мнозина от тях доброволно напускали светския живот, уединявали се в пустинни места и там се отдавали на молитва. Укрепнали духовно, те отново се връщали в градовете и ставали смели защитници на православното учение.

Такъв бил и блаженият и свят отец Тит. От малък той обикнал Христа, напуснал светския живот и станал монах. Целия си живот прекарал в молитва и монашески подвизи, като проявявал кротост и смирение, любов към ближните и милосърдие. За този му свят живот Господ го удостоил с чудотворство.

Твърдо убеден в истината на православното учение по въпроса за почитанието на светите икони, преподобни Тит се проявил като непоколебим защитник на истината.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!