19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

На 1.04. отварят заведенията. На училище на 12.04. На градина – 5.04.

prof kostadin angelov

По-късно днес ще има заповед за промените в мерките

[dropcap]Н[/dropcap]а 1 април, четвъртък, ще отворят заведенията, които имат градини и открити площи. Същото важи и за ресторантите в хотелите. Нощните заведения остават затворени.

Детските градини ще заработят на 5 април, понеделник, а училищата – на 12 април, след пролетната ваканция. План за връщането по класове ще бъде изработен с образователния министър Красимир Вълчев.

След тази дата присъствено ще се върнат и студентите, при които не са възможни онлайн занятия.

От 1 април театрите и вероятно фитнесите ще отворят с 30% капацитет, а не 50%, както бе по-рано.

Моловете и големите магазини няма да бъдат отворени от 1 април. Изключение може да бъде направено там, където има възможност за продажби на открито.

До края на април не могат да се провеждат мероприятия на закрито.

Очаква се по-късно днес да бъде издадена заповед за промените в мерките.

„Обнадеждени сме от факта, че на национално ниво броят на хоспитализираните леко започва да намалява. Надяваме се това да е трайна тенденция, тъй като в Кюстендил наблюдаваме такава тенденция от около седмица, в други градове също“, каза министър Ангелов.

Ангелов каза, че днес имаме 203-ма починали, но „те са вкарани в системата“ в няколко поредни дни. Натискът към болниците действително бил висок, но и възможността ѝ за реакцията е нараснала, посочи той.

Трябва да имаме предвид, че около милион-милион и половина български граждани са имунни, посочи доц. Ангел Кунчев.

В края на април ще има свободен избор на ваксини, съобщи още той.

Днес пристигна нова пратка от ваксини на „Модерна“.

През април се очакват нови 250 000 дози от ваксината на „Пфайзер“, 70 000 на „Модерна“, 300 000 на Астра Зенека“ и две пратки от новата ваксина на „Джонсън и Джонсън (след средата на април) от общо 40 000 дози.

 

 

Източник : / https://offnews.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!