28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Подвижните секции за вота трябва да разполагат с автомобил

Бюлетина гласуване
[dropcap]П[/dropcap]одвижните секционни избирателни комисии за хората с увреждания и тези, които са под задължителна карантина или изолация, трябва да разполагат с превозно средство, което осигурява кметът на общината.

Правилата за гласуване с подвижните секции са определени от ЦИК.

Гласуването с подвижна избирателна секция се извършва при спазване на противоепидемичните мерки, съгласно указанията на министъра на здравеопазването.

За избирател, поставен под задължителна карантина или задължителна изолация, при възможност гласуването се извършва пред входа на жилището му.

В домa на хората подвижната кутия се поставя на достъпно и видно място. Избирателят получава химикалка, пишеща със син цвят и бюлетина, която се откъсва от кочана пред него и се поставя първи печат.

След като се отбележи вотът, бюлетината се сгъва по оказания начин и се подава на членовете на комисията. Поставя се вторият печат и бюлетината се пуска в урната, като в списъка се вписва часът на гласуване.

В помещението с избирателя не могат да присъстват други лица. Изключения се правят, когато избирателят не може да извърши сам необходимите действия и се налага гласуване с придружител.

В случай че избирател не бъде открит на заявения от него адрес, в графата „забележки“ на списъка за гласуване срещу името се отбелязва обстоятелството и списъкът се подписва от член на подвижната комисия.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!