25 септември 2023
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Преброяват населението в Англия, Уелс и Северна Ирландия

london
[dropcap]П[/dropcap]реброяване на населението в Англия, Уелс и Северна Ирландия се извършва днес. То ще бъде направено изцяло онлайн заради пандемията от коронавируса и по същата причина бе отложено с една година в Шотландия.

Такова преброяване се извършва веднъж на 10 години. Домакинствата са помолени да попълнят въпросник с информация за всеки живеещ на даден адрес, включително възраст, раса, професия и семейно положение.

За първи път е включен въпрос при тези над 16 години да определят половата си идентичност и сексуалната си ориентация, но този въпрос не е задължителен.

Събраната информация ще даде пълна картина за населението не само като численост и възраст, но ще бъде използвана от благотворителни организации, болници, училища, университети и центрове за трудова заетост да планират и финансират тяхната дейност.

Националната статистика изтъква, че преброяването ще даде и ценна информация за отражението на пандемията и Брекзит върху живота на хората.

По закон всички трябва да попълнят въпросника. Отказалите или далите фалшива информация ги очаква глоби до 1000 паунда.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!