20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

От понеделник – без ясли, детски градини, молове и заведения

karantina
[dropcap]М[/dropcap]оловете, заведенията, детските градини и яслите се затварят от понеделник в цялата страна, решиха здравните власти.

За две седмици новите случаи в страната са се увеличили с 94%, а смъртните случаи – със 124%.

В момента България е на трето място в Европа по интензивност на ръста на новите случаи и на седмо място в света по нарастване на новите случаи в рамките на денонощие.

Новите ограничителни мерки ще бъдат в сила 10 дни и ще включват също затварянето на университетите, на фитнесите, басейните и спортните зали, на кината, музеите и театрите, съобщи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на брифинг в четвъртък.

Решението за училищата ще бъде взето от Министерството на образованието.

Затварянето на университетите няма да засяга провеждането на държавните изпити и провеждането на практики за клиничните направления. В затворените молове и търговски центрове ще могат да работят хранителните магазини, аптеките, зоомагазините, оптиките, банковите клонове и офисите на мобилните оператори.

Собствениците на хотели ще трябва да осигурят на посетителите хранене по стаите.

От понеделник са забранени и събиранията на повече от 15 души на домашни празненства на закрито, както и провеждането на конгреси и семинари. Забранено е и провеждането на организирани тържества и събори на открито, организираните туристически пътувания и извънкласните дейности в училище, каза още министър Ангелов.

 

 

Източник : / https://www.svobodnaevropa.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!