29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Йордан Младенов писа на образователния министър Красимир Вълчев, той му отговори, ето защо

krasimir vulchev

[dropcap]П[/dropcap]ещера. Кметът на Община Пещера Йордан Младенов е изпратил в Министерството на образованието мотивирано предложение за издаване на нарочна заповед на Министъра. В предложението на градоначалника се посочва, че родителите имат право на лична преценка децата им  в задължителна предучилищна възраст да могат да отсъстват от занятия, след писмено уведомяване на директора.

Директорите на общинските детски заведения от своя страна, имат ангажимент своевременно да информират родителите.

Припомняме, че на 11.03.2021 г. директорът на РЗИ – Пазарджик д-р Фани Петрова издаде заповед за въвеждане на временни противоепидемични мерки за област Пазарджик, считано от 00:00 часа на 12.03.2021 г. до 01.04.2021 г. Сред тях е и възможността децата в задължителна предучилищна възраст (5- и 6-годишните) да отсъстват от занятия по преценка и желание на родителите след писмено уведомление до директорите на съответните детски заведения.

Днес в администрацията в Пещера е пристигнало писмо от ресорния министър. В него Красимир Вълчев потвърждава, че със своя заповед за периода 16 – 31 март, определя отсъствията на децата по желание на родителите, да се считат за извинени от училищните власти.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!