28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Жълт код за обилни валежи от дъжд и сняг

duzhd 1
[dropcap]Ж[/dropcap]ълт код за обилни валежи в е в сила за 14 области днес, за 9 области важи жълт код за силен вятър.

Предупреждението за обилни валежи важи за София-град и областите София, Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Благоевград. В Плевен, Ловеч, Габрово и Благоевград очакваните количества валежи са между 20-25 mm, те ще бъдат придружени с гръмотевици. В Пловдив, Перник, Кюстендил и Пазарджик количествата на валежите от дъжд също ще бъдат между 20-25 mm.

В София-град и областите София, Видин, Монтана, Враца и Велико Търново ще има значителни валежи с количества около 20 mm.

За областите Видин, Монтана, Враца, Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас в сила е обявен жълт код за силен вятър.

В областите Видин, Монтана и Враца вечерта ще се усили северозападният вятър, а с него ще нахлува студен въздух и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг.

За Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас се очакват същите пориви на вятъра, като там през деня ще духа силен южен вятър, който вечерта ще отслабне.

За София-град и област е обявен жълт код за снеговалеж. Там вечерта ще се усили северозападният вятър, с него ще нахлува студен въздух и дъждът ще премине в сняг.

Източник : https://www.dnes.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!