04 юни 2023
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Въвеждат се единни правила за безопасност в туристическите обекти за предстоящия летен сезон

more

[dropcap]В[/dropcap]ъвеждат се единни правила за безопасност в туристическите обекти за предстоящия летен сезон, съобщават от Министерството на туризма.

Правилата регулират ползването на охраняеми морски плажове, където трябва да бъде спазвана физическа дистанция от поне 1,5 м между отделните плажуващи. В свободните плажни зони на всеки 20 кв. м се допуска разполагането на двама души или до броя на членовете на едно семейство.

Един чадър е допустимо да се ползва до двама души или до броя на членовете на едно семейство.

При платените зони на всеки 20 кв. м се допуска поставяне на един чадър, т.е. през минимум 8 м, като на един чадър е допустимо да се ползва до двама души или до броя на членовете на едно семейство.

Правилата влизат в сила от 1 май, като дотогава туристическият бизнес трябва да въведе тези новости. Планира се приоритетно ваксиниране на всички заети в сектора.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!