02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Преференции за работодатели и безработни чрез Бюрата по труда

hora
[dropcap]О[/dropcap]т 08.03.2021 г., във всички бюра по труда в страната се приемат заявления от работодатели или регистрирани безработни за ползване на финансова подкрепа по Закона за насърчаване на заетостта.

Преференциите са по част от действащите през 2021 г. програми и мерки за стимулиране както на заетостта, така и на пригодността за работа, предприемачеството или мобилността на работната сила.

Работодателите могат да получат финансова подкрепа, ако за обявените от тях свободни позиции одобрят регистрирано безработно лице – представител на целева група по програма или мярка от Националния план за действие по заетостта през 2021 г., за която дирекция „Бюро по труда” разполага със свободни средства за сключване на нов договор.

Чрез предоставяните преференции работодателите могат да получат субсидии за дуално обучение на безработни лица или осигурена заетост на безработни младежи до 29 г. възраст с трайни увреждания или изтърпели наказание „лишаване от свобода”, както и за наемане на безработни на „зелени” работни места.

 

 

Източник : / https://www.pariteni.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!