16 юли 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

100 г. след премиерата на „Хлапето“ ще гледаме Чаплин в 4k по кината

kino salon
[dropcap]С[/dropcap]то години след като Чарли Чаплин режисира и участва в първия си пълнометражен филм „Хлапето“, някои от най-известните филми на комика, прочул с в епохата на нямото кино, се реставрират, за да бъдат пуснати в кината по целия свят.

Френската филмова компания mk2 и международният дистрибутор Piece of Magic съобщиха, че са се обединили, за да отбележат стогодишнината. Реставрирането в резолюция 2k и 4k включва класически заглавия като „Треска за злато“, „Светлините на града“, „Циркът“, „Модерни времена“ и „Великият диктатор“.

mk2 ще издаде 4K версия на „Хлапето“ във Франция през есента, докато Piece of Magic ще работи със своята мрежа от разпространители, за да пусне филма и в други в около 50 страни, както и да си сътрудничи с партньорите за разпространение на mk2.

„През 1921 г.“ Хлапето „затвърди звездните и необикновени умения на Чаплин в киноизкуството“, заяви главният изпълнителен директор на mk2 Натанаел Камиц.

„Подходящо е именно тази година в партньорство с Piece of Magic да върнем Чаплин в кината по целия свят и да продължим да съхраняваме наследството му, като се радваме на емоциите, които са живи и днес.“

Двете компании заявиха, че ще има нови плакати и откъси от филмите, „предназначени за съвременна публика“, за да отбележат годишнината.

Световната премиера на „Хлапето“ е на 21 януари 1921 г. в „Карнеги хол“ в Ню Йорк. Събитието е било с предварително записване като част от благотворителна кампания за децата. Шедьовърът е първият пълнометражен филм на Чаплин като режисьор. Това е и най-амбициозният му проект до днес.

 

 

Източник : / https://www.dnevnik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!