24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Тези които носят светлина на другите, никога не остават на тъмно“

atanas klecharov alis

[dropcap]Р[/dropcap]акитово.  Атанас Клечаров и Алис от школата по спортни танци във Велинград впечатли зрителите, а четиримата членове на журито единодушно му дадоха „Да“. Този танц се оказа последният на голямата сцена за 18-годишния Атанас, който е от „слънчевите деца със синдром на Даун“. Наско е починал в края на ноември миналата година.

Думите на Наско: „Тези които носят светлина на другите, никога не остават на тъмно“, бяха изписани на екрана след края на изпълнението : https://youtu.be/zmqgq3awimA

Атанас Клечаров прекрачва прага на залата по спортни танци в град Ракитово още на 5-годишна възраст, където го посреща неговата учителка Мая Енчева.

Мая обучава Наско заедно с Алис и всички останали деца от школата й дълги години. Наско я следва неотлъчно и когато школата се премества от малкото градче във Велинград. Година след година, два пъти в седмицата дядо му го води в залата почти без пропуск и така до неговата 18-а годишнина.

Благодарение на Мая, Наско и Алис стигат до голямата сцена на „България търси талант“, където се представят отлично. За съжаление, когато радостта от успешното представяне е вече осъзната, споделена с другите деца и ентусиазмът на всички е голям, Наско се разболява, здравето му се влошава рязко и той загубва живота си.

Излъчването на съвместния му танц с Алис е в негова памет, като вечен спомен за всички негови близки и приятели, които го обичат.

bTV Media Group ще подкрепи школата от Велинград, в която Наско е танцувал, бил е приет и е бил щастлив години наред, като предостави средствата от sms-гласуването, събрани от един от предстоящите живи концерти в шоуто.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!