20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Йордан Младенов взе участие във въдворяването на Епископ Висарион в Смолян

mladenov turpov visarion_1

[dropcap]П[/dropcap]ещера- Смолян. На 28-ми февруари Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай възглави Съборна архиерейска света Литургия в храм „Св. Висарион Смоленски“ в Смолян.

На службата присъстваше кметът на община Пещера Йордан Младенов заедно с Димитър Търпов- директор на Инспекция по труда в Пазарджик.

Те бяха там по покана на Епископ Висарион (Гривов) за да присъстват на въдворяването му от дядо Николай.

Най-новият архиерей на църквата ни благослови за първи път като епископ жителите и гостите на Смолян. Висарион даде обет, че ще пази вярата и с всички сили ще се старае да изпълни това клетвено обещание.

Йордан Младенов и Д. Търпов поднесоха пожеланието си за здраве и благочестие и връчиха на Епископ Висарион символични подаръци.

Епископ Висарион (Гривов), остава архиерейски наместник на Смолянска духовна околия и игумен на манастира „Св. Троица”в Кръстова гора. Той ще продължи своето служение като втори викарен епископ на Пловдивския митрополит.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!