28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Нови ограничителни мерки в Гърция от днес

gurciya zname
[dropcap]Н[/dropcap]ови ограничителни мерки са в сила в Гърция от тази сутрин до 8 март. С една седмица се удължава карантината в област Атика,където ежедневно се регистрират почти половината от общия брой заразени с коронавирус и силно се разпространява новия щам.

Още 10 области в Гърция са с код „червено“ и с извънредни мерки по контрол на движението на гражданите.

Засегнати са и островите Левкада, Сирос, Самос и част от Крит. Вечерният час е от 18 часа от днес.

Почти половин Гърция е с високо разпространение на коноравируса.

Затворени остават магазините, козметичните салони, обучението на учениците е дистанционно.

За цялата страна е в сила забраната за напускане на района по местоживеене, излизане от дома става само при необходимост.

Удължава се задължителната карантина на 14 дни за влизащите през граничните пунктове с Албания и Северна Македония. Не се променят условията за преминаване към пристигащите от България през „Кулата –Промахон“.

Днес от управляващата партия „Нова демокрация“ по нареждане на премиера бяха изключени активисти от Солун, които в ролята си на общински съветници са се имунизирали с ваксини, предназначени за деца.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!