25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Баба Марта пристигна в Ракитово

rakitovo baba marta

[dropcap]Р[/dropcap]акитово. Приказна витрина с мартенички и кукли бе украсена в центъра на Ракитово. Идеята е на кмета на общината Костадин Холянов, а витрината е до сградата на Държавното горско стопанство в града. Броени дни преди Първи март, когато в нашата страна се отбелязва Баба Марта, добрата орисница пристигна и в родопското градче.

Благодарение на сръчните ръце на зам.-кмета Кристина Овчарова, служителите от Общинска администрация Елена Димова, Василка Ангелова, Мария Ангелова, и момичетата от Младежката организация на Български Червен кръст в Ракитово Айлин Дрикова и Ивана Кошева във витрината са подредени кукли в народни носии, сред които са любимите образи на Баба Марта, на Пижо и Пенда и други герои, както и мартенички, изработени в традиционните за този празник цветове-бяло и червено.

Кметът на община Ракитово Костадин Холянов се надява витрината от мартеници да достави радост на малки и големи в Ракитово в навечерието на най-българския празник.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!