16 октомври 2021
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Митрополит Николай ще въдвори епископ Висарион в Смолян
епископ Висарион

episkop visarion_1

[dropcap]П[/dropcap]ещера- Смолян. На 28-ми февруари – Неделя на Блудния син, Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще възглави Съборна архиерейска света Литургия, от 9:00 часа, в храм „Св. Висарион Смоленски“, град Смолян. 

След хиротонията на Смоленския епископ Висарион, която се състоя по време на светата Литургия в  митрополитския храм „Св. вмчца Марина” в гр. Пловдив, и след като получи архиерейската митра и  жезъл като символ на духовната архиерейска власт, епископът ще бъде въдворен от дядо Николай.

Епископ Висарион (Гривов), остава архиерейски наместник на Смолянска духовна околия и игумен на манастира „Св. Троица”- Кръстова гора. Той ще продължи своето служение като втори викарен епископ на Пловдивския митрополит.

Тържествената церемония по въдворяването на епископ Висарион ще уважи с присъствието си кметът на общината Йордан Младенов.

 

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия