27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Променят мерки, свързани със сватби, кръщенета и организирани пътувания

avtobus dvizhenie

[dropcap]О[/dropcap]т 1 март отпада забраната за организираните пътувания в страната. Екскурзиите в чужбина ще се възобновят от 1 април 2021 г.

От 1 март започват работа и заведенията извън хотелите при капацитет на заетост 50% при не повече от 6 човека на маса и с работно време до 23 часа.

Пътуванията ще стават по ред, който трябва да определят туроператорите и агентите – сертификати, тестове, ваксини, маски. Те ще бъдат съгласувани и спуснати от здравните власти.

Забраната за организирането на събития – конгреси, сватби, кръщенета, семинари, конференции, отпада от 1 март, но ще има ограничение в капацитета – до 30%.
От 1 април се възстановява работата и на нощните заведения при допълнителна регулация. Има единно решение за ваксинация на работещите в туристическия сектор.

Писмено в Министерство на здравеопазването ще бъде представен броят на желаещите да се ваксинират от сектор туризъм. Гаранция, че няма да има нова вълна на заболеваемост, което да доведе до ново затваряне на сектор туризъм не може да бъде дадена.

 

Източник : / https://www.pariteni.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!