25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Пещера ще бъде открита интересна изложба. Вижте кой ще гостува

izlozhba albena mladenova

[dropcap]П[/dropcap]ещера. В ХГ “ Проф. В. Стайков“ в Пещера ще бъде открита изложба живопис „Странствания на душата“ на Албена Младенова (A.M.) Събитието е насрочено за 2 март 2021г. / вторник/ от 17:30 часа. Новината за Peshtera prim съобщи Митка Млячкова-уредник в галерията.

Албена Младенова е родена през 1971 г. в гр. Пловдив. Завършва основно образование в Казабланка (Мароко) и средно образование в Гимназия с преподаване на западни езици „Георги Кирков“ в гр. Пловдив. Има завършени филологическо и икономическо висше образование в ПУ „Паисий Хилендарски“ гр. Пловдив.

Основната част от трудовата й кариера протича в областта на образованието, преводите и мениджмънта до 2005 г., след което в продължение на 13 години работи като преводач с 5 езика в ГД „Писмени преводи“ на Европейския парламент в Люксембург. Завръща се в България в началото на 2019 г., когато решава да направи остър завой в кариерата си и да се отдаде на дългогодишната си мечта, а именно изобразителното изкуство.

Още през 2012 г., успоредно с основните си занимания като преводач, започва да се занимава по-усилено с рисуване. Започва с акрилни и маслени бои върху платно, като постепенно маслените бои се оказват предпочитани. От реалистични творбите постепенно започват да придобиват по-абстрактен характер, като самата тя твърди, че рисува емоции, залага на цветова комбинация и на специфична за нея фактура. Не поставя заглавия на творбите, тъй като счита, че всеки трябва да открие в тях това, което ще му проговори и ще докосне неговите сетива.

Водещо в творческия процес за нея е желанието за осъществяването на своеобразен невербален диалог с публиката посредством картините и посредством активиране на въображението, което за нея без съмнение е обвързано с копнежа на душата. През 2019 и 2020 г. има две самостоятелни изложби в гр. Пловдив и участва в две смесени изложби също в гр. Пловдив.

През 2020 г. решава да включи компютърна графика в своите творчески опити, което е продиктувано от дългогодишната ѝ слабост към графиката. Произведенията с маслени бои от последния ѝ двугодишен период са изпълнени с шпатули. Нейни картини се намират в частни колекции в Люксембург, Белгия, Германия, Франция, Австрия, Обединеното кралство и България.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!